Poți admira chiar și Cazinoul din Parcul Central în miniatură la cea mai mare expoziţie de lego din ţară

Celebrele piese lego nu mai sunt de mult simple jucării pentru cei mici. Tot mai mulți pasionați investesc timp și bani în adevărate capodopere la care lucrează luni sau chiar ani întregi. Cele mai bune astfel de lucrări din România, Serbia sau Ungaria sunt expuse zilele acestea la Cluj-Napoca.

Cea mai complexă lucrare din cadrul expoziției Ethnologia Galactica aparține Asociației Brickenburg, care reunește pasionații de lego din Cluj. Construcția cuprinde milioane de piese și reproduce un oraș, la marginea căruia se află o zonă portuară și un lac, dar și o parte rurală. Simbolistica este însă una aparte.

„Piesa centrală a acestei zone este muntele, făcut de membrii asociației în mai multe zile. Noi vrem să atragem atenția asupra defrișărilor masive. De aceea, se pot vede camioane care încarcă lemne și omuleți care taie copaci. La fel și trenul care transportă copaci”, spun cei care au realizat lucrarea.

Expoziția din acest an celebrează și 700 de ani de istorie a Clujului. Tocmai de aceea, un băimărean a reprodus Casinoul din Parcul Central, una dintre clădirile simbol ale orașului. Şi spune că au fost zile în care s-a lucrat şi 19 ore la acest proiect.

Cei mai impresionați de construcțiile din lego au fost cei mici.

Expoziția este găzduită de Muzeul Etnografic al Transilvaniei până pe data de 5 iunie.

lego-cluj

Sursa: CityNews

LĂSAȚI UN MESAJ