Soluții moderne de colectare a deșeurilor la Cluj. Primele pubele subterane au fost puse în funcțiune

Primăria Cluj a prezentat prima platformă îngropată de colectare selectivă a deșeurilor. Aceasta a fost pusă în funcțiune în cartierul Zorilor, pe strada Luceafărului.

Primele pubele subterane, mult mai igienice decât cele actuale pentru că se închid, fac parte dintr-un proiect pilot inițiat de Rosal care ar putea să se extindă și în alte cartiere. Sistemul funcţionează ca un lift. Maşina firmei de salubrizare este dotată cu o pompă hidraulică. Se conectează un furtun la platforma pe care stau coşurile de gunoi, şi imediat, prin presiune, ridică tomberoanele. Fiecare sistem este format din 4 pubele (respectiv, sticlă, platisc şi metal, hârtie şi carton şi deşeuri menajere).

Este un sistem modern, colectarea deșeurilor este silențioasă, discretă și permite menținerea curățeniei la punctele gospodărești. Cetățenii vor scăpa astfel nu doar de imaginea vechilor ghene de gunoi, ci în special de mirosurile neplăcute.

Acest sistem face parte dintr-un program pilot de amplasare de platforme subterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor, inițiat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca . În perioada următoare vor fi amenajate alte două astfel de platforme subterane în puncte gospodărești din cartierele Mănăștur și Grigorescu.

Acest tip de platformă cuprinde 3 containere pentru fracție uscată – sticlă, PET, plastic, hârtie, carton – și 1 container pentru fracție umedă – deșeuri menajere.” a anunțat primarul Emil Boc pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ