Termeni și condiții

Termeni şi condiţii de utilizare
Utilizarea serviciilor şi produselor oferite de Jurnalul Municipal, pe site-ul www.jurnalulmunicipal.ro se face cu acceptarea termenilor şi condiţiilor de mai jos.

1. TERMENI GENERALI

a) Accesarea acestui site ori a oricărei părţi din acesta presupune acordul dumneavoastră, în calitate de utililizator, cu privire la termenii şi condiţiile de mai jos. Prin continuarea utilizării site-ului, dumneavoastră, numit în continuare utilizator, vă daţi acordul tacit cu privire la totalitatea termenilor şi condiţiilor.

b) Jurnalul Municipal poate schimba în orice moment conţinutul site-ului, poate aduce modificări de structură, conţinut şi accesibilitate, poate sista furnizarea informaţiilor pe site, fără un acord prealabil şi fără vreo notificare către utilizatori sau către terţe persoane.

c) Jurnalul Municipal poate limita accesul la site ori la anumite părţi din acesta. Totodată, Jurnalul Municipal poate limita accesul anumitor IP-uri fără notificare şi angajarea vreunei răspunderi.

d) Jurnalul Municipal îşi rezervă dreptul de a modifica termenii şi condiţiile utilizării site-ului www.jurnalulmunicipal.ro în orice moment, modificările fiind aplicabile începând cu data publicării lor pe site.

2. DREPTURI DE AUTOR

a) Toate informaţiile publicate pe site de către Jurnalul Municipal (incluzând, dar fără a se limita la, articole, informaţii, fotografii, fişiere audio, bannere publicitare) sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente: Legea nr. 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice şi Legea nr. 129/1992 privind protecţia desenelor şi modelelor), titulari ai drepturilor protejate de lege fiind Jurnalul Municipal sau, după caz, furnizorii săi de informaţii.

b) Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, decompilarea, distribuirea, publicarea, afişarea, modificarea, crearea de componente sau produse sau servicii complete derivate, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului site-ului, cu excepţia afişării pe ecranul unui computer personal şi imprimarea sau descărcarea, în scop personal şi necomercial, a anumitor documente sau informaţii explicit desemnate în acest scop, cu condiţia păstrării nemodificate a tuturor elementelor care fac referire la drepturile de proprietate intelectuală, alte drepturi de proprietate şi condiţiile de utilizare ale documentelor sau informaţiilor respective.

c) Preluarea de informaţii de către publicaţii sau, după caz, site-uri web poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi de către Clubul Român de Presă: „preluarea fără cost a unor materiale de presă se poate realiza doar în limita a 500 de semne, dar fără a depăşi jumătate din articolul sau ştirea în cauză, asigurându-se astfel atât libera circulaţie a informaţiei, cât şi caracterul de «revistă a presei» susţinut de paginile de internet în cauză. În mod obligatoriu, în aceste cazuri, trebuie citată sursa informaţiei. Preluarea a mai mult decât cele prevăzute anterior se poate realiza doar în condiţiile unui acord, financiar sau de altă natură, încheiat cu deţinătorul drepturilor“.

Site-urile web care preiau informaţii de pe site-ul www.jurnalulmunicipal.ro vor cita sursa informaţiei cu link către site, după cum urmează:

– În textul ştirii, citarea se va face astfel: în primul paragraf se va menţiona expres că sursa informaţiilor este Jurnalul Municipal (ex.: „conform Jurnalul Municipal“, „scrie Jurnalul Municipal” sau orice altă formulă echivalentă) iar în ultimul paragraf al ştirii se va preciza „Integral pe www.jurnalulmunicipal.ro“ (sau orice altă formulă echivalentă), cu link către www.jurnalulmunicipal.ro.

– De asemenea, la sfârşitul ştirii, după ultimul paragraf şi în afara acestuia (sau la începutul ştirii, în funcţie de layout-urile site-urilor în cauză), se va preciza în mod vizibil: „SURSA: Jurnallul Municipal“, cu link către site-ul www.jurnalulmunicipal.ro.

3. LIMITAREA RĂSPUNDERII

a) Toate informaţiile publicate pe site-ul www.jurnalulmunicipal.ro sunt transmise de către Jurnalul Municipal şi de către furnizorii săi de informaţii. Acest site furnizează instrumente de informare, dar nu oferă sfaturi şi nici nu face recomandări referitoare la anumite instrumente financiare, servicii sau produse.

b) Utilizatorul site-ului este singurul responsabil atât faţă de terţi, cât şi faţă de Jurnalul Municipal în legătură cu accesarea, utilizarea şi exploatarea informaţiilor publicate pe site.

c) Jurnalul Municipal nu răspunde faţă de utilizatori şi nici faţă de terţi pentru eventualele prejudicii, litigii existente, născute ori izvorâte în legătură cu/din copierea, stocarea, modificarea ori transferarea întregului ori a unei părţi din informaţiile publicate pe site.

d) Încălcarea termenilor şi a condiţiilor din prezentul document atrage răspunderea juridică a utilizatorilor, persoane fizice sau juridice, conform legislaţiei în vigoare.

4. PROTECŢIA DATELOR

a) Utilizatorii care s-au înregistrat pentru primirea alertelor de ştiri au posibilitatea de a se dezabona în momentul în care nu doresc să le mai primească.

b) Jurnalul Municipal ia toate măsurile de securitate pentru a asigura confidenţialitatea şi protecţia datelor şi a informaţiilor cu caracter personal ale utilizatorilor.

c) Jurnalul Municipal nu cere utilizatorilor săi informaţii personale prin intermediul unei corespondenţe nesolicitate de aceştia. Orice tip de corespondenţă care oferă sfaturi financiare sau orice mesaj nesolicitat prin care se solicită divulgarea de informaţii personale trebuie considerat un fals şi raportat către Jurnalul Municipal prin intermediul formularului de feedback accesibil pe site.

d) Site-ul www.jurnalulmunicipal.ro foloseşte cookie-uri pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu conţin niciun fel de date personale ale utilizatorilor şi nu prezintă risc în cazul în care sunt interceptate de terţe părţi.

e) Jurnalul Municipal stochează şi utilizează adresele IP pentru administrarea site-ului, colectarea de informaţii, urmărirea mişcările utilizatorilor şi în scopuri statistice pentru uzul intern. Adresele IP nu au nicio legătură cu informaţiile personale ale utilizatorilor.